dilluns, 31 de desembre del 2007

Final del Circuit Comarcal de Cros de Promoció (Parc Central)





Final del Circuit Comarcal de Cros de Promoció (Parc Central)

Per David Rua

Dissabte al matí es va celebrar al Parc Central del Vallès la final del Circuit Comarcal de Cros de Promoció. Els alumnes de l’Escola d’Atletisme van tornar a demostrar els seus progressos en aquesta especialitat. A més es van lliurar els premis als millors atletes de tot el circuit. En categoria infantil masculí cal destacar el 2n lloc de Daniel Rivero i el 3r de Daniel Ponce i en categoria benjamí masculí el 4t lloc de Diego Baraza. La sorpresa del matí va ser el primer lloc per equips en la classificació general del circuit després de la gran cursa de dissabte de l’equip prebenjamí femení de la Unió Atlètica Barberà.
La temporada de Cros pels més menuts continuarà aquest dissabte amb la celebració del Campionat Comarcal de Cros al Bosc de Can Gorgs que organitza la Unió Atlètica Barberà i que serà classificatori pel Campionat de Catalunya Escolar.



Fotos any 2008 - Ana Vilas, Xavier Albiac, Salva Pou.

Fotos any 2008 - Francesc Carrión (JAS)

Fotos any 2008 - C.A. Castellar.

Fotos any 2007

dissabte, 29 de desembre del 2007

L'Escola d'Atletisme a la premsa local


Diari de Barberà: Multitud de barberencs gaudeixen de l'esport al Nadal



Després de que a l'any 2006 no es poguessin organitzar els Jocs de Nadal per les obres al Complex Esportiu Can Llobet, al 2007 ha tornat aquesta tradicional activitat de l'esport de la nostra ciutat. Enguany l’onzena edició dels jocs de nadal serà la primera en la que es comptarà amb pista a Barberà.

Gran acollida entre la canalla de Barberà

Una vegada més, centenars de nens i nenes de Barberà es van apropar a la pista d'atletisme de Can Llobet per gaudir amb totes les disciplines atlètiques que es van organitzar per aquesta jornada esportiva.

Tots els participants van competir en les diferents proves, entre les que es trobaven el llançament de pes, el salt de llargada, una cursa de velocitat i una altra de resistència. Com sempre, els Jocs de Nadal, a més d'una matinal esportiva, van ser també una gran matinal lúdica que va comptar amb el lliurament i el sorteig d'un gran nombre de regals. A més, com a record, tots els participants van rebre una samarreta d’aquesta XI jornada.

Èxit de participació a la Jornada Formativa

Com a novetat d’enguany, cal destacar l'èxit de participació que va tenir la primera Jornada Formativa de Pares i Mares que va aplegar a una vintena de persones a la xerrada sobre el creixement dels joves esportistes.

Control Proves Combinades

Un grup de cinc atletes barberencs van participar el passat dissabte 29 de desembre en un control de Proves Combinades a Figueres. El decatleta Dani Rodríguez va estar acompanyat per atletes cadets que debutaven en aquesta especialitat.

Tots ells van fer grans registres en el seu debut competitiu.

Cursa de Sant Silvestre (Lloret de Mar i Barcelona)

Tres atletes de la Unió Atlètica Barberà van participar a la Sant Silvestre de Lloret de Mar el passat diumenge 30 de desembre. Els participants van aconseguir completar els cinc quilòmetres que composaven el recorregut, fent marxa atlètica.

Aquesta competició suposava el debut d'alguns d'ells, com el de Blanca López i Julián López en l'especialitat, i van estar acompanyats per Rafa López.

Altres quatre atletes de la UA Barberà també van completar el recorregut de la Sant Silvestre, en aquest cas de Barcelona. Així, corrent van completar els deu quilòmetres que composaen aquest recorregit barceloní el passat diumenge 31 de desembre.

Inici de la Pista Coberta (Vilafranca)

Aquest passat cap de setmana es va obrir la temporada de Pista Coberta de l'atletisme català al Palau Firal del Vi a Vilafranca del Penedès. El Campionat de Catalunya de Proves Combinades Absolut i els primers controls han estat les cites del primer cap de setmana.

Publicat: Lunes, 14 enero a las 12:33:57

divendres, 14 de desembre del 2007

Jornades Formatives per a Pares i Mares. Escola d'Atletisme Desembre 2007


Estimats pares i mares,

Us convidem a la primera edició de les Jornades Formatives per a Pares i Mares de l’Escola d’Atletisme de la Unió Atlètica Barberà.
Aquesta jornada tindrà lloc el proper 22 de desembre a partir de les 9.30h a les pistes d’atletisme de Can Llobet, coincidint amb els Jocs de Nadal.

Des de la Unió Atlètica Barberà creiem que pot ser molt interessant crear un espai de trobada entre els tècnics i els pares i mares de l’Escola d’Atletisme on poder parlar d’aspectes que tenen relació amb la formació esportiva dels vostres fills.

La nostra voluntat és oferir-vos xerrades i activitats sobre temes que us interessin amb especialistes i experts per tal que entre tots puguem donar la millor formació als alumnes de l’Escola.

Per aquesta primera edició hem preparat la xerrada “El llarg camí cap a l’atleta adult. Maduració del nen i la nena esportista” que anirà a càrrec de la psicològa esportiva, entrenadora d’atletisme i directora tècnica de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich.

Per les properes jornades volem conèixer les vostres inquietuds, preocupacions o dubtes per tal que entre tots puguem fer una Jornades Formatives més útils i profitoses. I per això el 22 de desembre plantejarem els temes a tractar en les properes jornades.

Esperem comptar amb la vostra participació perquè estem convençuts que aquesta pot ser una iniciativa molt interessant.

dilluns, 10 de desembre del 2007

Cros Lliga de Promoció Castellar (Castellar)

RESULTATS OFICIALS


Els alumnes de l’Escola van participar dissabte en una nova prova del Circuit Comarcal de Cros de Promoció a Castellar del Vallès. Va ser una jornada amb molt bons resultats. Jonathan Ponce es va imposar amb molta autoritat a la cursa cadet-juvenil, Daniel Rivero i Daniel Ponce van ser 3r i 4t a la cursa infantil, i les actuacions destacades van continuar amb llocs d’honor a les curses alevi femení, benjamí i prebenjamí.
Tots ells tindran el proper cap de setmana una altra cita important amb una nova edició dels Jocs de Nadal al Complex Esportiu de Can Llobet.

FOTOS DEL CROS DE CASTELLAR

Aquest dissabte al matí a les instal·lacions de les pistes municipals d’atletisme del Parc del Colobrers de Castellar del Vallès se celebra la 4ª Jornada de Cros Escolar del Consell del Vallès Occidental organitzada pel Club Atlètic Castellar. Aprofitant la infraestructura creada pel XXXè Cros Vila de Castellar-19è Memorial Pere Hernández de la setmana passada els atletes de promoció, des dels prebenjamins als juvenils, tenen una nova jornada per intentar quedar entre els primers classificats que els habilita per participar als campionats de Catalunya. Cal recordar que es va iniciar amb el cros de Ripollet, després Montcada, el tercer va ser el de Barberà i ara li toca el torna Castellar. L'nici serà a les 11 del matí amb la cursa dels cadets masculins i finalitzarà a les 13h. amb els més petits, els prebenjamins masculins i femenins.



HORARIS I CIRCUIT EN PDF

15-12-07 CROS DE CASTELLAR DEL VALLÈS CASTELLAR DEL VALLÈS

dimarts, 4 de desembre del 2007

LA COMPETICIÓN EN ATLETISMO DE PROMOCIÓN.

per Fernando Martínez

Hago este escrito para concienciar a los padres de los alumnos de la escuela de atletismo de la importancia que tiene la competición para la progresión deportiva de sus hijos.

Creo que es evidente que de un tiempo a esta parte la implicación y responsabilidad de los padres con respecto a las actividades que realizan sus hijos es cada vez más importante.

Hemos detectado, con agrado, que la escuela ha dejado de representar para vosotros una guardería. Por vuestros comentarios sabemos que valoráis el esfuerzo que realizan los monitores durante las sesiones y a menudo nos preguntáis sobre la progresión del trabajo, sobre los contenidos, etc…

Simplemente me gustaría dejar constancia de que la competición representa para estos alumnos un complemento formativo a las sesiones que realizan en la escuela. Es el momento de poner a prueba lo que han aprendido y el de competir con los niños del resto de escuelas de Cataluña, el momento de aprender a ganar y a perder, a respetar al contrincante y valorar el esfuerzo de los compañeros. El momento de fomentar la unidad de grupo, el compañerismo, y también es el momento donde más receptivos están los niños para fijar los gestos aprendidos en la escuela.

Por esto animo a los padres de la escuela a llevar a sus hijos a participar en las diferentes competiciones que propongan los monitores.

En esta línea, os informo que, a propuesta de David Rua, durante la celebración de los Jocs de Nadal se realizará una charla a cargo de la Presidenta del Comité Técnico de la Federación Catalana de Atletismo y psicóloga infantil y deportiva Mercè Rosich, para los padres de los alumnos de la escuela sobre el tema: La maduración del niño.

Espero que sea del interés de los padres.

dilluns, 3 de desembre del 2007

Nuria García a la lliga de promoció



Per David Rua

Lliga de Promoció (L’Hospitalet i Terrassa)
Nova jornada de la lliga de promoció amb participació barberenca. Els alumnes de l’escola van competir per primer cop aquesta temporada en pista i ho van fer a L’Hospitalet i a Terrasa. Cal destacar la il•lusió i competitivitat dels més joves i els bons registres fets per infantils i cadets, entre els que destaquen el 1.000mll de Dani Ponce, el 60mll i la llargada d’Ana Aragonés o el disc de Toni Valenzuela.
Tots ells tindran descans competitiu aquesta setmana i després encara tindran una jornada més de la lliga de promoció abans d’estrenar-se enguany a Barberà amb la disputa dels Jocs de Nadal el proper 22 de desembre.



Dani Rivero i Dani Ponce al Cros de Castellar

6 DANIEL RIVERO U.A. BARBERÀ 1995 10'36'' Infantil
7 DANIEL PONCE U.A. BARBERÀ 1995 10'42'' Infantil

Tots el s Resultats.


Fotos generals del CAC.